top of page
  • Kirjoittajan kuvaPirkanmaanlsvjk

Avoimet ovet Utin jääkärirykmentissä to 17.5.2018 klo 10-14

Yleisölle avoin tapahtuma Utin jääkärirykmentissä. Kalustonäyttely ja toiminnallisia näytöksiä. Ei pääsymaksua.


Utin jääkärirykmentti järjestää yleisölle avoimen tapahtuman torstaina 17.5.2018 kello 10 – 14. Luvassa on lento- ja toimintanäytöksiä sekä kalustoesittely. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua.

Varuskunta-alueen portit ja kalustonäyttely avataan yleisölle kello 10. Samanaikaisesti avautuvat myös sotilaskodin (kahvilatuotteet) ja varuskuntaravintolan (hernekeitto ja pannari) myyntipisteet tapahtuma-alueella. Maksuvälineeksi kannattaa varata käteistä.

Kalustoesittelyssä on Utin jääkärirykmentin omaa kalustoa aina helikoptereista yksittäisten taistelijoiden varusteisiin.


Ilmavoimat esittelee lentokalustoaan myös maan tasalla ja Utissa voitte tutustua F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjään, Hawk-suihkuharjoituskoneeseen, CASA C-295M -kuljetuskoneeseen sekä Pilatus-yhteyskoneeseen. Maanäyttelyssä on mukana myös historian havinaa, kun DC-3 -kuljetuskone ja puolustusvoimilla aiemmin käytössä ollutta helikopterikalustoa on yleisön nähtävillä.


Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan showband esiintyy tapahtumassa kaksi kertaa, noin kello 11 ja 13.30. Luvassa on energistä ja vauhdikasta menoa, joka lämmittää yleisöä (mahdollisesti) koleallakin säällä.

Toiminnalliset näytökset kruunaavat Utin lentotukikohdan 100-vuotisjuhlaakin viettävän rykmentin avointen ovien tapahtuman. Luvassa on muun muassa

  • erikoisjääkärien ja helikopterien toimintanäytös

  • laskuvarjojääkärien hyppy T-11 -joukkojenpudotusvarjolla

  • MD500-kevythelikopterin esittelylento

  • NH90-kuljetushelikopterin esittelylento

  • Hornet-monitoimihävittäjän esityslento

  • Midnight Hawks -taitolentoryhmän esityslento

  • laskuvarjohyppy Suomen lipun kanssa

Henkilöautojen pysäköinti järjestetään Utin leirikentälle, josta on ilmainen bussikuljetus tapahtuma-alueelle. Linja-autojen, moottoripyörien, mopojen, polkupyörien sekä liikuntarjoitteisten henkilöiden ajoneuvojen pysäköinti on Utti-aukealla > seuraa opasteita. Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä tapahtuman aikana. Koska tapahtuma on ollut viime vuosina erittäin suosittu ja liikenne vilkasta, pyydämme noudattamaan tien päällä varovaisuutta - kiitos


Tapahtuman melutaso on ajoittain voimakas. Jaamme alueella korvatulppia. Lentomelusta johtuen lemmikkieläimiä ei suositella tuotavaksi tapahtumaan.


* * * * *


Tapahtumaan liittyviä tietoja voit seurata myös facebookissa osoitteessa: bit.ly/utti2018. Kysymyksiin vastaamme myös sähköpostitse osoitteessa: utinjaakarirykmentti@mil.fi .

Utin jääkärirykmentin tapahtumassa otettuja kuvia ja videoita seuraamme tunnisteilla: #utjr #utti2018 #utti100 #pv100


Tapahtuma on osa vuoden 2018 aikana järjestettäviä Puolustusvoimat 100 -juhlavuoden yleisötapahtumia. Lisätietoja juhlavuoden tapahtumista: https://puolustusvoimat.fi/100.

230 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page